Maris College - Den Haag

Het nieuwe schoolgebouw beslaat 4800 m2. De vorm is in sterke mate bepaald door de locatie. 


Aan weerszijden bevinden zich grote sportvelden en de school is gelegen in een kromming van de Mgr. Nolenslaan. 


Programmatisch bestaat de school links en rechts uit een bovenbouw- en onderbouwvleugel die elkaar ontmoeten in de centrale dubbel hoge ruimte.


Dit is de overblijfruimte, op de eerste etage gelegen en biedt middels hoge glazen puien maximaal zicht op de sportvelden. 


Met een grote tribune/trap is het plein aan de zuidzijde (door het gebouw afgeschermd van de Mgr. Nolenslaan) direct met deze overblijfruimte verbonden. 


De uitwaaiende vorm van de school biedt veel mogelijkheden voor leer- en praktijkpleinen. 

De school wordt gematerialiseerd in een fel rood-oranje baksteen.

Facebook Linkedin